Controlemedewerker Grote Ondernemingen Belastingdienst 27-03-2024

 1. Vacatures Uithuizen
 2. Controlemedewerker Grote Ondernemingen Belastingdienst 27-03-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

 • Reageer t/m 19 mei 2024

Als controlemedewerker heb je natuurlijk een passie voor het controlevak. Daarin ben je onafhankelijk en vorm je je op basis van de feiten een oordeel. Voor deze belangrijke en uitdagende rol is de Belastingdienst doorlopend op zoek naar controlemedewerkers die vanuit een behandelteam controles uitvoeren bij grote ondernemingen. Dat is je uitdaging als controlemedewerker bij de Belastingdienst.

Vanuit een van onze landelijke locaties help je zo de compliance van burgers en bedrijven te bevorderen. Daarin staan transparantie, samenwerking en werken vanuit vertrouwen centraal. Is een controlefunctie nieuw voor je? Geen probleem, we leren je de fijne kneepjes van het controlevak met een interne opleiding.

 • Bachelor-hbo
 • 32-36 uur
 • Financieel/ economisch / Auditing/ accountancy
 • € 3.091,- / € 5.586,- bruto p.m.
 • Enschede / Groningen / Utrecht / Zwolle

 • Reageer t/m 19 mei 2024

Dit doe je bij de Belastingdienst

Je voert controles uit op de financiële administraties van de grootste bedrijven in Nederland. Het gaat erom dat je een oordeel vormt over de aanvaardbaarheid van fiscale aangiften. Afhankelijk van de omvang en de complexiteit van het onderzoek maak je zelf je controleprogramma of werk je samen in een controleteam.

Je werkt intensief samen in behandelteams onder regie van een klantcoördinator. Dit doe je samen met collega's van diverse belastingmiddelen en van de invordering. Dit zijn zowel collega's met een heffingsachtergrond als collega's met een controle-achtergrond.

 • Je tijdens een interne opleiding bij de Belastingdienst Academie alles leert over boekhouden, fiscaliteit, controletechnieken en cijferanalyses. De opleiding bestaat uit een theoretisch- en een praktijkgedeelte.
 • Je ervoor zorgt dat de grootste bedrijven van Nederland zich aan de wet houden.
 • Je nauw samenwerkt met collega's van verschillende afdelingen.
 • Je een gelijkwaardige en representatieve sparringpartner bent die stevig in zijn schoenen staat. Tegelijkertijd ben je flexibel, toon je initiatief en heb je inlevingsvermogen. Ook zaken als gesprekstechnieken en presentatievaardigheden komen aan de orde.

"Met gezond verstand verantwoordelijkheid nemen maar ook krijgen; zo doen we dat bij Grote Ondernemingen. De Belastingwet is leidend in ons werk, maar de toepassing ervan vergt meer dan alleen uitvoeren. Het oog voor de wet én de ondernemer maakt het werk voor mij uitdagend en afwisselend." Jack, controlemedewerker bij de Belastingdienst.

 • Dat kan o.a. blijken uit een bachelor diploma bij voorkeur een opleiding gevolgd in de richting van Accountancy, Finance and Control, Bedrijfseconomie, Fiscaal Recht en Economie of Finance Tax and Advice..
 • Je bent bereid om de interne opleiding tot controlemedewerker te volgen (minimaal o.b.v. 32 uur per week) bij de BelastingAcademie.
 • Je hebt goede kennis van het controleren van financiële administraties en de daarbij horende wet- en regelgeving.
 • Je hebt bij voorkeur recente en relevante werkervaring in een controlerende functie.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van omzetbelasting, vennootschapsbelasting en/of loonheffing.

 • De Directie Grote Ondernemingen (GO) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van de ongeveer 9.000 grootste ondernemingen en non-profit organisaties in Nederland. Daarnaast behandelt GO een aantal dossiers van zeer vermogende personen en voeren we een aantal zeer uiteenlopende specialistische taken uit zoals de kansspelbelasting en constructiebestrijding. Onze klanten vertegenwoordigen zo'n 75% van de belastinginkomsten van de rijksoverheid. Ook genereren zij veel informatie die de overheid gebruikt voor bijvoorbeeld toeslagen of studiefinanciering.

  De uitvoerings- en toezichtstrategie van GO is gericht op bereidwillige naleving van wet- en regelgeving door deze organisaties. Zij kenmerken zich door relatief grote financiële belangen en complexere fiscale vraagstukken. In het geval van multinationals komt daar nog een component bij in de vorm van internationale wet- en regelgeving en samenwerking met buitenlandse belastingdiensten.

  Om er voor te zorgen dat de belastingafdracht van deze organisaties soepel blijft lopen werkt GO met behandelteams. In deze teams wordt kennis over de specifieke branche, de individuele ondernemingen en kennis van de verschillende belastingmiddelen samengebracht.

  Zo werkt GO aan een zo efficiënt en effectief mogelijk proces voor het heffen, controleren en innen van de belastingen bij de grootste ondernemingen en non profit organisaties en zo dragen we bij aan een financieel gezond Nederland.

 • Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl


 • Deze vacature is beschikbaar op verschillende ervaringsniveaus en geldt voor de Regio Noord-Oost locaties van de Directie Grote Ondernemingen, zijnde Zwolle, Enschede en Groningen.

  Junior: Je hebt bij voorkeur relevante ervaring in een controlerende functie.
  Medior: Je hebt tenminste 4 jaar relevante ervaring in een controlerende functie.
  Senior: Je hebt tenminste 6 jaar relevante ervaring in een controlerende functie.

  We ontvangen je brief en CV graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee. Wij moedigen jou aan om telefonisch contact op te nemen met de vermelde contactpersoon als de vacature opengesteld is. Het geeft jou de gelegenheid om vragen te stellen over de inhoud van de functie, en bijvoorbeeld over de sfeer en cultuur op de afdeling. Op deze wijze vorm je een completer beeld van de functie en de organisatie(cultuur).

  Vermeld duidelijk in je motivatiebrief naar welke locatie(s) je solliciteert en ook met welke belastingmiddel(en) je mogelijk al ervaring hebt.

  Voor deze functie start je met een interne controle opleiding die dan ook direct in september van start gaat.

  Gedurende deze opleiding van ca. 29 maanden ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar en ontvang je gewoon salaris.

  Tijdens de reguliere schoolvakanties zijn er geen lessen ingeroosterd. Je wordt dan ook geacht je vakanties in deze periodes in te plannen.

  Wij moedigen jou aan om telefonisch contact op te nemen met de vermelde contactpersonen als de vacature opengesteld is. Het geeft jou de gelegenheid om vragen te stellen over de inhoud van de functie en bijvoorbeeld over de sfeer en cultuur binnen onze organisatie. Zo vorm je een completer beeld van de functie en de organisatie.

  Met het uitgebreide opleidings- en inwerktraject worden jou de benodigde kennis en vaardigheden aangeleerd.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
  • Allereerst beoordelen we of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna beoordelen we of jouw CV en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Voldoe je niet aan de opleidingseisen of de gewenste voorkeursopleidingsrichting zul je niet direct starten in het reguliere opleidingstraject, maar in een speciaal hiervoor opgezet schakeltraject.
  • De eerstvolgende selectiegesprekken vinden plaats in de week van 24 juni 2024 op locatie te Utrecht.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis- en werkervaring als de opleidingswens en werk- en denkniveau.

  Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van 3 jaar te solliciteren.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Neem contact op met Jan Tuinhof, Teamleider Grote Ondernemingen

 • Contact via Whatsapp:

Neem contact op met , Adviseur W&S

 • Contact via Whatsapp:
Enschede / Groningen / Utrecht / Zwolle

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBelastingadviseur
Indicatie salaris (min – max]3091 – 5586
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheBeveiliging/Bewaking
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werken.belastingdienst.nl/vacatures/controlemedewerker-grote-ondernemingen-regio-noord-oost-e3518

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.