Vrijwilliger Stichting Voedselbank Het Hogeland 03-04-2024

  1. Vacatures Uithuizen
  2. Vrijwilliger Stichting Voedselbank Het Hogeland 03-04-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

Werken terwijl de heerlijke geur van versgebakken brood je omringt? Dat kan bij Proef Lokaal Bakkerij Rutgers!

Wij hebben het geluk dat we dit mogen delen met onze klanten, die dagelijks ervoor zorgen dat we broden, banket en verse koffie en thee kunnen serveren. Om het kloppende hart van Baflo in stand te houden hebben we je hard nodig!


Als vrijwilliger houd je je onder andere bezig met de bevoorrading van de winkel als het schoonmaken van de gebruikte materialen en de wc's. Daarnaast ben je ook van harte welkom om samen met ons op de markt te staan.

Het gaat ons erom dat je energie krijgt van contact met onze klanten. We zijn namelijk niet zomaar een bakkerij, we zijn een sociale ontmoetingsplek voor de mensen in Baflo en omstreken.


Je wordt onderdeel van een enthousiast team van bakkers, banketbakkers, winkeldames en veel toppers die net als jij vrijwilliger zijn in onze mooie winkel. Baflo is echter niet de enige plek waar je de klanten gaat verblijden met alle lekkernijen die we verkopen. We staan namelijk ook elke dinsdagmiddag op de markt in Winsum.


Dan kijken we heel erg uit naar je komst. Bel gerust even naar of kom gezellig langs en vraag naar Anita, Annet, Paul of Geerd.

Door uitbreiding van het aantal evenementen zijn we op zoek naar nieuwe verkeersregelaars!

Kun jij het verkeer rondom evenementen in goede banen leiden?

Stichting 't Hogeland heeft een groot aantal vrijwilligers in haar bestand staan. Onze vrijwilligers zijn allemaal opgeleid tot evenementen verkeersregelaar. De stichting verhuurt tegen een kleine onkostenvergoeding verkeersregelaars uit naar evenementen op het Hogeland. Van buurtvereniging tot wandeltocht en muziekevenement: overal komt je onze mensen tegen.

De Voedselbank Het Hogeland (Winsum) zoekt MET SPOED

Vrijwilliger(s) voor de cliëntadministratie voor 4-12 uur per week

beschikbaar op dinsdag of vrijdag (dagdeel/-delen in overleg bepaald)

Vind je het leuk om met mensen om te gaan en om werk te doen in een bruisende omgeving? Dan is een plek bij de cliënten administratie is voor jou. In een team van 65 vrijwilligers houd jij je bezig met de cliënten van de voedselbank. Inschrijven, uitschrijven en beschikbaar zijn voor vragen.

Bij Voedselbank Het Hogeland werken ongeveer 65 vrijwilligers. In de hele gemeente wordt voedsel verstrekt aan inwoners (gezinnen, alleenstaanden) die dat tijdelijk nodig hebben en ervoor in aanmerking komen. Eén keer per 2 weken komen zij op dinsdag, dan wel op vrijdag naar onze Voedselbankwinkel, daarnaast kunnen ze wekelijks extra op woensdag komen winkelen. De tweede belangrijke taak van de Voedselbank is het tegengaan van voedselverspilling.

Wij vinden het belangrijk om de waardigheid en zelfredzaamheid van ieder mens centraal te stellen, zowel van de cliënten als van de vrijwilligers.

Heb jij ervaring met het professionaliseren van (groene) projecten? Dan is deze mooie functie wellicht wat voor jou!

Als zorg jij met je 'helicopterview' ervoor dat de doelstellingen van Stichting Groninger Voedseltuinen worden behaald. Zijn er vergaderingen nodig om deze doelstellingen te behalen? De mooie en belangrijke ontwikkelingen binnen de Stichting (want die zijn er volop) krijgen veel bekendheid naar buiten dankzij jouw communicatie naar andere organisaties en aanwezigheid bij evenementen en in de media.

Je beschrijft jezelf als iemand met een relevant netwerk op gemeentelijk en/of provinciaal niveau, die zin en energie heeft onze Stichting verder te professionaliseren en toekomstbestendig te maken. Verder gaat jouw groene hart sneller kloppen bij de gedachte aan deze mooie functie!

Kijk op https://groningervoedseltuinen.nl/ en laat je inspireren door onze groene projecten.

Voor meer informatie over onze ambities, plannen en vergadermomenten mag je bellen met de huidige .

Mevrouw zoekt iemand om gezellig mee koffie te drinken

Koffie en een goed gesprek: klinkt dat als jouw ideale zondag?

Een mevrouw, woonachtig in Hunsingoheerd in Uithuizen, is op zoek naar iemand die het leuk vindt om samen met haar op de zondag(en) een kopje koffie te drinken en gezellig een praatje te maken. Ze is zelf nog goed mobiel en kan dus ook zelf naar een locatie komen in de buurt. Mevrouw houdt erg van kletsen en van gezelligheid!

Maatje gezocht voor mevrouw in Kantens!

Een mevrouw in Kantens is op zoek naar iemand die 2 of 3 uurtjes per week iets met haar zou willen ondernemen. Denk hier aan boodschappen doen in Uithuizen, winkeltjes bezoeken of soms wandelen en/of koffie drinken. Ze is iedere dag beschikbaar, behalve op de vrijdagen.

Heb je wat tijd over om af en toe wat leuks te doen met mevrouw?

Stichting Speelgoedbank Sam is op zoek naar een nieuwe webmaster die het bestuur ondersteunt.

Als webmaster ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van de website en de Facebookpagina van Speelgoedbank Sam.

Je zorgt in overleg met het bestuur om de website up-to-date te houden, berichten op FB te plaatsen en schuift daarom met regelmaat aan bij een bestuursvergadering.

  • Kennis van- en ervaring met beheer en onderhoud website(s)
  • Kunnen werken met het MS Office 365 pakket
  • Affiniteit met de speelgoedbank en de doelgroep

Je werkt mee aan de ondersteuning van ouders en kinderen die dit nodig hebben

Heb je interesse in de bovenstaande vrijwilligersfuncties, neem dan vrijblijvend contact met ons op via Detty Wiltjer.

Zoek je een vrijwilligersbaan waarin je het verschil kunt maken voor mensen die het niet breed hebben? Dan ben je bij Speelgoedbank SAM Het Hogeland aan het juiste adres. De opzet van de speelgoedbank is dat kinderen (en ouders) van minimagezinnen het hele jaar door speelgoed kunnen halen dat zij mogen houden. Elke woensdagmorgen en donderdagmiddag helpen we in Sarrieshut, naast de molen in Uithuizen veel gezinnen aan speelgoed.

Vanwege de toenemende hulpvraag en drukte zijn wij met spoed op zoek naar:

-Te woord staan en begeleiden klanten bij het uitzoeken van speelgoed

-Netjes houden van de winkel en aanvullen van het speelgoed

-Bijhouden van de voorraad -Sorteren en schoonmaken van speelgoed

We werken met een groep vrijwilligers om onze cliënten zo goed mogelijk te helpen en daarvoor is goede afstemming en wederzijds begrip van essentieel belang.

Geen financiële vergoeding, maar reiskosten worden wel vergoed.

  • Vrijwilligerswerk waarin je zinvol bezig bent voor gezinnen die soms van 40 euro per week moeten rondkomen. Je maakt hun leven dragelijker, omdat je ze voorziet van gratis speelgoed en cadeautjes voor jarige vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen
  • Leuke en bevlogen collega-vrijwilligers, die je met open armen ontvangen en graag wegwijs maken
  • Koffie, thee, koekjes en gezellige klets

Heb je interesse in de bovenstaande vrijwilligersfuncties, neem dan vrijblijvend contact met ons op via Detty Wiltjer. Emailadres: of telefoonnummer: .

Word vrijwilliger bij Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland!

Bij Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland zijn we op zoek naar een nieuwe vrijwilliger die het leuk vindt om afwisselende taken op zich te nemen!

Vind jij het onder andere leuk om administratief werk te doen en telefoontjes aan te nemen? Heb jij een groot organisatorisch vermogen om activiteiten en bijeenkomsten te organiseren met het team, en in contact te komen met vrijwilligersorganisaties en nieuwe potentiële vrijwilligers?

Neem dan contact met ons op via ! Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ongeveer 12 uur per week beschikbaar is. Bij 12 uren (of meer) kom je ook in aanmerking voor een vrijwilligersvergoeding.

Heb je groene vingers en vind je het leuk om onder andere een bijdrage te leveren aan de Voedselbank?

De voedseltuin is gevestigd in Uithuizen, op het terrein van Tocama. Er worden groenten voor de Voedselbanken in de provincie verbouwd. In de praktijk leveren we vooral aan Voedselbank Het Hogeland in Winsum. We draaien nu 1 jaar op deze nieuwe locatie. Er is een vorm van coördinatie aanwezig die met de vrijwilligers zorgen voor constante levering aan de Voedselbank. Hoewel het teelseizoen ten einde is, wordt er nu nog steeds geleverd.

Ben je handig en heb je plezier in het repareren van elektrische apparaten of in het herstellen van kleding, meubels of speelgoed?


Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café ga je als vrijwilliger samen met de bezoeker aan de slag om het te repareren. Op deze manier houden we de afvalberg klein, doe je kennis op en versterken we de sociale contacten.

Je bent handig en je hebt plezier in het repareren van elektrische apparaten of in het herstellen van kleding, meubels of speelgoed.
Je onderzoekt samen met de bezoeker het probleem; wat is er met het apparaat? Je bent hierbij in staat de bezoeker te betrekken bij het reparatieproces en kennis over te dragen.


• Een leuk en gezellig team met gedreven vrijwilligers

1x per maand, op een vrijdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.


Reacties kunnen naar Hans Versteeg, telnr.

Je bent betrokken bij de bestrijding van armoede. Je kunt zelfstandig werken binnen de gemaakte afspraken en hebt contactuele vaardigheden.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMaatje
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)4 – 4
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieUithuizen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://centrumvrijwilligerswerkhethogeland.nl/vacatures/?sf_paged=6

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.