Ambulant Hulpverlener MST Yorneo 08-05-2024

 1. Vacatures Uithuizen
 2. Ambulant Hulpverlener MST Yorneo 08-05-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

Locatie Groningen en vanaf 32 uur per week. De vacature staat open tot we een match hebben gevonden.

Ambulant MST, locatie Groningen

Wat ga je doen?

Wat is MST?

Multisysteem Therapie is een bewezen effectieve ambulante systeembehandeling voor jongeren tussen de 10 en 19 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen zoals weglopen, spijbelen, agressief gedrag thuis en buitenshuis en middelenmisbruik die vervolgens kunnen uitmonden in crimineel gedrag (diefstal, heling, geweld, vandalisme, dealen). Voor deze jongeren en hun omgeving kan MST uitkomst bieden. De behandeling duurt gemiddeld tussen de 4 en 5 maanden (24/7), waarbij naast het gezin andere belangrijke omringende systemen actief worden betrokken. Denk aan school, familie, vrienden, de jeugdagent, sportclub enz. MST wordt wereldwijd in meer dan 500 landen succesvol uitgevoerd. Meer informatie over het programma MST: www.multisysteemtherapie.nl

Wat ga je doen?

Als therapeut MST behandel jij 4 gezinnen. Door heel intensief met het gezin en belangrijke anderen aan de slag te gaan, weet jij de jongeren, het gezin en alle betrokkenen te voorzien van kwalitatief hoogwaardige gezins- en gedragstherapie. Daarmee help je jongeren en gezinnen duurzame oplossingen te vinden voor 'lastige' momenten, voorkom je uithuisplaatsing en hou je gezinnen bij elkaar. Iedere dag en week ziet er anders uit, want MST wordt uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere. De afwisseling is wat therapeuten in het werk als erg prettig ervaren. Je werkt 36 uur per week, verspreid over 5 dagen. Je krijgt van ons alle ruimte om je werktijden zelf in te delen en je reistijd is ook gelijk werktijd. Dit geeft jou de ruimte om werk- en privé in te delen hoe jij dat wilt. Ideaal toch?

Nog niet direct bekend met MST? Geen enkel probleem! Je doet dit niet alleen, je wordt intensief ondersteunt door je collega's en je supervisor. Dankzij wekelijkse supervisie, scholing, training en zeer nauwe samenwerking met collega's wordt jij optimaal geschoold en begeleid. Je krijgt wekelijkse teamsupervisie en je hebt consultatie waarin de consultant van MST Nederland je ook ondersteunt in de uitvoering van de behandeling. Naast de 5-daagse basisopleiding tot MST therapeut krijg je met je team vier keer per jaar een verdiepingstraining op maat. Je gaat dus alle kennis en vaardigheden aangeleerd krijgen zodat jij de beste professional bent die je kunt en wilt zijn!

Wat neem je mee?

Je bent analytisch sterk en actiegericht. Je kan uitstekend reflecteren op je eigen rol en positie. Je bent in staat om zelfstandig en flexibel te werken, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en passend bij je eigen situatie. Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer. Je bent oprecht betrokken bij omschreven doelgroep en doet je werk met passie! 'Een What ever it Takes' mentaliteit is wat je van nature bij je draagt.

Verder vragen wij:

 • Je hebt een afgeronde HBO (+) of WO opleiding (Psychologie, Pedagogiek of HBO Maatschappelijk Werk, SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding);
 • Wij nodigen ook graag beginnende orthopedagogen uit die werkervaring op willen doen;
 • Ervaring en/of affiniteit met een systeemgerichte/cognitief gedragstherapeutische werkwijze;
 • Goede vaardigheden in plannen en organiseren;
 • Leiding en initiatief kunnen nemen, samenhangend met het betrekken van omringende systemen;
 • Een afgeronde registratie als Jeugd- en Gezinsprofessional bij SKJ of BIG;
 • Een wens om je verder te scholen. Je volgt de 5-daagse basisopleiding tot MST therapeut;
 • Je spreekt en schrijft Engels op een voldoende niveau.

Wat bieden wij jou?

 • Samenwerking en kennisdeling met andere programma's zoals MDFT en Ambulante Spoedhulp;
 • Als je nog geen afgeronde IAG- of systeemopleiding bezit mag je deze op onze kosten volgen;
 • Korte communicatielijnen;
 • Een dag vrij of compensatie uren voor elke keer dat je een bereikbaarheidsdienst draait;
 • Salariëring volgens schaal 10 van de CAO Jeugdzorg;
 • Opleidingen en boosters, wekelijkse supervisie en consultatie van experts in het systemisch beïnvloeden van ernstige gedragsproblemen;
 • Je leert en ervaart hoe je kwalitatief hoogwaardige gezins- en gedragstherapie kan geven;
 • Vrijheid en flexibiliteit rondom eigen agendabeheer en ruimte voor zelfstandig werken;
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Goede pensioenregeling;
 • Een gezellig team met leuke betrokken en ervaren collega's die elkaar blijven inspireren.

Data gesprekken: De eerste ronde gesprekken zullen plaatsen vinden in overleg. Bij dit gesprek zullen zowel twee therapeuten als de gedragswetenschapper en supervisor aanwezig zijn. De tweede ronde gesprekken worden ingepland met de kandidaten die hier geschikt voor worden bevonden. In deze gesprekken zullen rollenspellen centraal staan en zal ook MST-Nederland mee kijken in de beoordeling hiervan.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag bij ons werken?

De vacature staat open tot we een match hebben gevonden.

Wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met:

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSysteemtherapeut
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijyorneo.nl/algemeen/ambulant-hulpverlener-mst-locatie-groningen

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.