Financial Controller Gasunie 05-06-2024

 1. Vacatures Uithuizen
 2. Financial Controller Gasunie 05-06-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

Financial Controller

Gasunie heeft een belangrijke rol in de energievoorziening van Noord- West Europa. Deze rol ziet toe op de leveringszekerheid van (aard)gas als ook op het voorbereiden van de energie-infrastructuur van de toekomst. Als Gasunie staan we dan ook voor de uitdaging om onze rol in de energievoorziening op een hoog niveau te blijven vervullen. Hiervoor zijn we op zoek naar jou als financieel talent om ons team te komen versterken.

Standplaats: Het hoofkantoor in Groningen.

Inzet: 32-40 uren per week

Wat ga je doen?

Als onderdeel van het team Corporate Reporting heb je een zeer diverse functie. Je consolideert budget en forecast cijfers van de Gasunie groep, je maakt (ad-hoc) analyses van de corporate cijfers, je draagt bij aan de rapportages naar het management en andere stakeholders en je vervult een centrale, verbindende, rol tussen de verschillende administraties. Daarnaast werk je met regelmaat mee in diverse projectteams binnen en buiten de afdeling en bent betrokken bij complexe vraagstukken.

De financial controller heeft focus op beheersing van interne bedrijfsprocessen, ketenintegratie en het op een efficiënte manier uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten. Hierbij:

 • Zorg je voor adequate, betrouwbare en pro-actieve managementinformatie op basis waarvan gewogen besluiten genomen kunnen worden;
 • Ondersteun je de financiële (kwartaal- en jaar-)afsluitingen; en
 • Lever je een actieve bijdrage aan de totstandkoming van businessplannen, budgetten en de jaarrekening van Gasunie en haar deelnemingen.

In principe ligt jouw werkgebied bij de verschillende Nederlandse entiteiten van Gasunie, maar soms ben je ook sparringpartner voor onze Duitse finance collega's.

Afhankelijk van je ervaring is meer of minder zelfstandigheid in deze werkzaamheden zeker mogelijk. De combinatie van enerzijds planbare en terugkerende activiteiten en anderzijds afwisselende projecten maakt dit een zeer dynamische functie. Hierbij is uitgebreid aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wat vragen we?

 • HBO/WO opleiding in de richting van (bedrijfs)economie, accountancy of controlling
 • Minimaal 2-3 jaar relevante en recente ervaring heeft in een allround financieel-administratieve functie met bewezen kennis van financiële administraties.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Bereidheid om op drukke momenten een aantal stappen extra te zetten om zodoende deadlines te halen.
 • Analytisch vermogen om bedrijfsdoelstellingen en complexe organisatie structuren te doorgronden.
 • Een pro actieve en resultaatgerichte houding

Verder heb je basiskennis van onderstaande onderwerpen en wil je graag jezelf verder ontwikkelen op het vlak van:

 • IFRS en Dutch GAAP.
 • Balansen en winst- en verliesrekeningen.
 • ERP systemen, bij voorkeur SAP (S4).
 • Diverse organisatievormen (van startups tot holdings).

Als persoon ben je te omschrijven als iemand die goed kan samenwerken, actief de verbinding met collega's en andere afdeling zoekt, een sterk analytisch vermogen heeft, accuraat werkt en klantgericht is. Je bent gedreven om resultaten te halen en bent nieuwsgierig naar de wereld achter de cijfers en de hele breedte van de business van jouw aandachtsgebied.

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris tussen de € 59.416 en € 96.228 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband (incl. vakantiegeld en 13e maand).
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.
 • Kilometervergoeding van € 0,23 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats.

Wij zijn Gasunie

Gasunie is een Europees netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over de afdeling
De afdeling Financial Business Services (FCB) telt ruim 40 collega's en levert aan geheel Gasunie ondersteunende, adviserende en rapporterende diensten op het gebied van Finance & Control. De afdeling FCB bestaat uit verschillende finance disciplines, waaronder Project Accounting & Cost Control, Financial Control en Financial Accounting.

De vacature staat open binnen het team Financial. Je rapporteert aan de manager van het FCB.

Wil je solliciteren?

Stuur dan je cv en motivatiebrief in via de website van Gasunie. Dit kan tot en met 28 juni en je zal dan binnen 5 dagen een reactie ontvangen. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de ochtend van 8 juli in Groningen. Als je bent uitgenodigd dan zullen we het tijdstip met je asftemmen.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige Manager Ineke Veenstra . Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de recruiter Klaas Posthuma: .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelFinancial Controller
Indicatie salaris (min – max]4585 – 7425
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheEnergie/Gas/Water
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://careers.gasunie.nl/job/Groningen-Financial-Controller/796423402/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.