ICT Architect Gemeente Het Hogeland 13-01-2024

 1. Vacatures Uithuizen
 2. ICT Architect Gemeente Het Hogeland 13-01-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

ICT architect

Zorg jij er voor dat de ICT behoeften van onze organisatie in onze architectuur passen? En wil je met ons bij blijven en vooruit lopen op ICT gebied? En ook nog eens werken in een gezellig team, veel vrijheid in jouw functie en een goede werk/privé balans? Dan is dat jouw baan!

Welkom in ons team!

Je komt terecht in ons team automatisering, dat bestaat uit ongeveer 15 collega's. We zijn een hecht team met ieder zijn eigen rol. We werken samen aan ICT vraagstukken en helpen elkaar om het werk gedaan te krijgen. In ons team hangt een goede sfeer en kan iedereen zichzelf zijn. We werken hard maar vinden het ook belangrijk om op het werk lol met elkaar te maken. Daarbuiten treffen we elkaar af en toe op een vrijdagmiddag borrel of ons jaarlijkse teamuitje.

Wat ga je doen?

Jij bent dé persoon die inzicht heeft over ons hele ICT-landschap. Een belangrijke rol, je adviseert over de grote wijzigingen in dit landschap. Jouw advies zorgt ervoor dat we bij blijven en vooruit lopen. Uiteraard moet de organisatie tegelijk zo optimaal mogelijk worden gefaciliteerd, de behoeften vanuit de organisatie moeten zo goed mogelijk passen in onze architectuur.

Je ondersteunt en adviseert over vragen die gaan over de impact van bepaalde wijzigingen of het implementeren van nieuwe systemen. Jouw advies gaat ook richting onze leveranciers die vragen hebben over ons ICT-landschap. Andersom houd je ook contact met de organisatie en met de leveranciers om de keten van systemen zo integraal als kan te laten werken. Een mooie en belangrijke rol, waarbij je veel contact hebt met anderen. Verder:

 • Je beoordeelt documentatie van ons en van onze leveranciers.
 • Je beschrijft en onderhoud architectuur principes en standaarden. Dit doe je niet alleen, je maakt gebruik van de kennis van jezelf, maar ook van jouw collega's en samenwerkingspartners.
 • Je ontwikkelt en beheert de ICT architectuur.
 • Je bent veel in gesprek met teams uit de organisatie om functionaliteiten van oplossingen te bepalen.
 • Je bent betrokken bij de inkoop van nieuwe software- en hardwarecomponenten. Jij zorgt dat de selectiecriteria worden opgesteld.
 • Je levert een bijdrage aan onze ICT strategie en beleid.
 • Je geeft jouw advies en toetst of vraagstukken technisch, financieel en organisatorisch haalbaar zijn.

Je start jouw dag met een teamoverleg. Hierin bespreken jullie samen welke actuele vraagstukken er liggen en wat je nodig hebt om dit op te lossen. We leren hierin van elkaar.

Wie ben jij?

Je bent een leuke collega die een positieve bijdrage levert in ons team! Je bent oplossingsgericht en je voelt je verantwoordelijk voor jouw werk. Je weet wanneer je collega's moet betrekken en wanneer je zelf aan zet bent. Je weet op een heldere manier te communiceren. Je bent goed in het analyseren van vraagstukken en je hebt de skills om een goed advies te geven. Je schakelt hierbij makkelijk tussen strategische en operationele vraagstukken. Verder:

 • Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau.
 • In jouw rugzak zit een flinke dosis aan kennis, ervaring en expertise op het gebied van ICT.
 • Je hebt ervaring met de BIP (BIG), ITIL en projectmatig werken.
 • Ook heb je ervaring met Citrix server based computing, architectuur van MS 365 en Endpoint management.
 • Je bent helder in jouw communicatie, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Het is een pré als je al ervaring hebt bij een gemeente in een soortgelijke functie.

Wat bieden wij jou?

Een hele leuke baan in een mooie gemeente! Je werkt in een team met een gezellige werksfeer! Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te zijn, je te ontwikkelen en om jouw eigen ideeën in te brengen! Verder:

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 32 - 36 uren per week.
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, waarbij we eerst een jaarcontract aanbieden om te kijken of het jou en ons bevalt.
 • Een bruto voltijd salaris tussen de € 4.211,- en € 5.997,- (functieschaal 11). In 2024 ontvang je nog een extra salarisverhoging als gevolg van een nieuwe cao.
 • Bovenop dit salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.
 • Een goede werk/privé balans vinden wij belangrijk. Je krijgt naast het wettelijke verlof ontvang je ook bovenwettelijk verlof. Zo kun je eens wat langer vakantie of een dag vrij nemen!
 • Een actieve personeelsvereniging met uitjes zoals een borrel, pubquiz, bowlen en nog veel meer!

We hopen dat we jouw interesse hebben gewekt en kijken uit naar jouw reactie. Wil je eerst meer van ons weten? Je kunt dan gerust jouw vragen telefonisch stellen of een kop koffie komen drinken! Je kunt bellen met (), via .

Je hoeft geen energie te stoppen in een motivatiebrief. We maken liever kennis tijdens een kennismakingsgesprek. Jouw cv - waarin jouw kennis en ervaring uitgebreid staat - zien we graag! Je kunt dit opsturen tot en met 28 januari. Daarna kijken wij naar de binnengekomen reacties en hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek op 7 februari.

Sluitingsdatum

28-01-2024

Locatie

Uithuizen

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelIt Architect
Indicatie salaris (min – max]4211 – 5997
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieUithuizen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://hethogeland.nl/bestuur-en-organisatie/vacatures/vacature/3287129-nl

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Uithuizen: