Operator Datacenter CBRE 16-03-2024

 1. Vacatures Uithuizen
 2. Operator Datacenter CBRE 16-03-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

ID

136704

14-3-2024

GWS Segment

Als Controlroom Operator ben je werkzaam bij een datacenter te Eemshaven en werk je aan de critical environment installaties.
Als Controlroom Operator ga je werken in het operationele team. Samen werken jullie eraan om de kritieke omgeving 24/7/365 te ondersteunen. Samen met je ploeg ben je verantwoordelijk voor de noodhulp, de werking van de kritieke installaties en het stabiliseren van noodsituaties wanneer deze zich voordoen. Het team waar je in werkt zal opereren vanuit het operations center en samen zorgen jullie ervoor dat de technische omgeving worden behandeld en bewaakt tijdens jullie dienst, jullie zorgen dat er tijdig wordt gereageerd op alle alarmen van het monitoringssysteem. Van de geconstateerde "niet" kritische werkzaamheden maak je werkorders aan voor het Operationele team.

Het team waar je in werkt zal nauw samenwerken met het day operations team, communicatie is hierin erg belangrijk vooral bij elektrische of mechanische schakel activiteiten. Dit om de pauzes/reparaties en geplande preventieve onderhoudsactiviteiten op locatie te vergemakkelijken.
In de functie van controlroom Operator is je primaire doel het streven naar een correcte werking en een maximale beschikbaarheid van de critical environment installaties en signaleren/rapporteren van defecten.
In deze functie bestaat een diversiteit aan werkzaamheden. Naast het genoemde beheer en onderhoud van de 'critical environment' installaties worden je taken als volgt:

 • Signaleren van brandmeldingen, afwijkingen of onregelmatigheden aan installaties, en hiernaar handelen; via BMS en PMS.
 • Wanneer er een storing is, maak je gebruik van EOP's om zorg te dragen dat de veiligheid van locatie en personeel wordt gehandhaafd;
 • Het noodplan is jou bekend, je maakt gebruik van EOP's en fungeert als verbindingspersoon met de klant en het management tijdens een noodsituatie;
 • Je zorgt voor gedetailleerde rapporten voor alle incidenten op locatie tijdens je dienst. Deze rapporten dienen te worden ingevuld op de juiste template en verzonden worden naar het management team en je shift collega's, die je dienst overnemen.
 • Je draagt zorg voor alle alarmmeldingen en werkorders, deze dienen up-to-date te zijn tijdens je dienst en correct te worden afgesloten;
 • Je maakt gebruik van CMMS om al je facilitaire taken te rapporteren. Dit omvat het registreren van alle uren op locatie, voor bijvoorbeeld training, RA's, beoordelingen, vergunningen, leveranciers begeleiding, werk presentaties etc.
 • Update en registreer alle activiteiten/tijd op CMMS. Zorg ervoor dat de dagelijkse Shift Handover-rapport wordt gecommuniceerd met details over activiteiten en problemen die hebben plaatsgevonden en die escalatie vereisen.
 • In/Uit checken WN en afgeven fire permits

Wat vragen wij van jou?


In de dienstverlening die CBRE GWS haar klanten biedt, staan kwaliteit en service voorop. Voor jou betekent dit, dat houding en attitude een doorslaggevende factor vormt voor CBRE in de keuze voor onze nieuwe collega.

Idealiter neem jij daarnaast het volgende mee:

 • Een technisch diploma met aanvullende trainingen.
 • Ervaring met elektrische en mechanische systemen die worden gebruikt in de datacenter omgeving;
 • Ervaring met complexe automatische besturingsapparatuur;
 • Ervaring met middenspanning distributiesystemen en bijbehorende schakel- en beveiligingsapparatuur;
 • Communicatief sterk, je weet hoe je met onderaannemers moet communiceren;
 • Je kunt goed met een computer omgaan, je weet hoe je rapportages moet maken.
 • Je kunt onder hoge druk prioriteiten stellen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal in woord en schrift;
 • Bereid om in ploegendienst te werken en indien nodig als backup in te vallen.
 • In het bezit van een rijbewijs.
 • Stipel VP/LS is een Pré.

Dit hebben wij jou te bieden!

 • Een startsalaris vanaf €3.500,- op basis van kennis en ervaring;(exclusief 28,5% ploegendienst toeslag)
 • Vaste pensioenregeling én optionele collectieve zorg- en woonhuisverzekeringen;
 • 8,33% Vakantiegeld, 25 vaste verlofdagen, tot 10 verlofdagen aan te kopen én 2 bonus verlofdagen bij 1 jaar niet ziek;
 • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden middels de GWS Academy of externe opleiders.

Over CBRE Data Center Solutions

CBRE Data Center Solutions (DCS) levert volledig geconvergeerde real estate-, facility en technology oplossingen voor eigenaren, gebruikers en investeerders van datacenters over de hele wereld. Als toegewijde business line binnen CBRE zet DCS zich in voor het oplossen van complexe uitdagingen binnen elke fase van de datacenterlevenscyclus. Wereldwijd bedienen wij momenteel meer dan 800 Data Centers met 6.000 medewerkers. Door onze sterke groei dit jaar alsmede onze ambitieuze groeiplannen voor de komende jaren zijn wij continue op zoek naar nieuwe collega's.

Solliciteren

Graag ontvangen wij jouw CV door te reageren via de button. Heb je aanvullende vragen? Neem contact op met via

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelOps Engineer
Indicatie salaris (min – max]3500 – 3500
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheMakelaardij/Vastgoed
LocatieEemshaven, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://careers.cbre.com/ko_KR/careers/JobDetail/Shift-Technician-Eemshaven/136704

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.