Cloud Engineer S12 DUO 14-05-2024

 1. Vacatures Uithuizen
 2. Cloud Engineer S12 DUO 14-05-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

Cloud Engineer S12

Salaris €3662,- tot €6320,-

Locatie Groningen

Opleidingsniveau Universitair Master

Jan Woudstra, manager

Telefoon:

Functieomschrijving

De meeste mensen kennen ons van de studiefinanciering. Maar wist je ook dat DUO in Noord-Nederland dé topspeler is als het gaat om ICT? Wij ontwikkelen en beheren honderden applicaties voor miljoenen gebruikers en daar zitten geavanceerde en complexe infrastructuren achter.

Dit ga je doen
Je gaat als Cloud Engineer aan de slag bij het Continuous Delivery Linux Team (CD-Linux team). Dit team bestaat uit een tweetal subteams, bestaande uit respectievelijk 8 en 10 specialisten. Het CD-Linux team levert een eerste en tweede generatie Continuous Delivery platform aan zo'n 55 DevOps teams binnen DUO, die zo'n 900 applicaties hierop beheren en (door)ontwikkelingen. Daarnaast levert het team Linux servers aan infra ontwikkelteams binnen ICT Services. Dit landschap bestaat uit zo'n 2000 servers, voor een diverse groep afnemers. Ook hiervoor voeren wij het beheer, onderhoud en de (door)ontwikkeling uit.

Je komt te werken in het subteam dat verantwoordelijk is voor het beheer en de doorontwikkeling van het tweede generatie Continuous Delivery platform (CD2.0). Dit platform is gebaseerd op OpenShift, waarbij GitOps centraal staat. We maken gebruik van een centraal aangestuurde setup met een hoge mate van automatisering.

De dagelijkse activiteiten voor het subteam dat zich bezig houdt met de CD2.0 zijn:

• Het updaten/upgraden van bestaande maatwerk componenten in het platform, denk hierbij aan het opstellen en onderhouden van Helm charts;
• Technisch beheer van de gehele infrastructuur, zoals:
o Security bevindingen onderzoeken, beoordelen en oplossen in de OpenShift infrastructuur en de applicaties die erop draaien;
o Storingen in de OpenShift clusters debuggen en oplossen, denk hierbij aan netwerkproblemen, performance optimalisatie en ondersteuning bij migratietrajecten;
o Actief monitoren/preventief werken om storingen te voorkomen met behulp van Prometheus, Alertmanager en Grafana;
• Het oplossen van tweedelijns support vraagstukken;
• Nieuwe provisioning/automatisering oplossingen inrichten op basis van Ansible, Python of Bash.

ICT/Services/Applicatiediensten

Hier ga je werken

Je komt te werken bij het Continuous Delivery Linux team, kortweg het CD-Linux team. Wij zorgen dat de Linux systemen, applicaties en diensten in verschillende omgevingen 24/7 op-en-top functioneren en veilig zijn. Daarnaast werken wij aan het beheer en de doorontwikkeling van het Continuous Delivery platform gebaseerd op OpenShift en de modernisering van de bijbehorende toolstack.

Dit doen wij voor 55 Business DevOps teams die de businessapplicaties voor DUO ontwikkelen. Vanuit het CD-Linux team ontwikkelen wij de hulpmiddelen die de ontwikkelaars en beheerders van deze teams ondersteunen bij de bouw, beheer en het onderhoud van businessapplicaties die gebouwd zijn in Java. Denk aan hulpmiddelen op het gebied van softwareontwikkeling, deployment, kwaliteitscontrole en samenwerking. Verder leveren wij support door middel van consignatiediensten en het oplossen van tweedelijns vragen die bij de Servicedesk binnen komen. Hiermee zorgen we dat onze dienstverlening blijft voldoen aan de serviceafspraken.

Functie-eisen

Kun jij nieuwe technieken snel eigen maken en deel je graag kennis met collega's? Ben je assertief, leergierig en in staat om regie te pakken en collega's te leiden? Kun je systematisch problemen doorgronden en gestructureerd naar oplossingen werken? Dan maken we graag kennis met je! Daarnaast heb je:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal vijf jaar ervaring met Linux, Pipelines & Git en met talen als Bash, Python en Golang
 • Minimaal vijf jaar ervaring met Kubernetes en je begrijpt hoe Kubernetes Operators werken
 • Kennis van CI/CD tooling zoals Gitlab CI/CD
 • Kennis van GitOps en/of infrastructure as code
 • Kennis van Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenShift
 • Een security mindset
 • Ervaring met Agile werken zoals Scrum en Kanban

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris

  €3662,- tot €6320,- bruto per maand

 • Dienstverband

  Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)

 • Uren per week

  32 tot 36 uur per week

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer. Ook bieden we je de mogelijkheid om de voor jou belangrijke feestdagen te vieren zonder dat je daar een vrije dag voor hoeft op te nemen. Hemelvaartsdag en/of 2e pinksterdag kun je bijvoorbeeld inruilen voor een andere feestdag. Hierover maak je afspraken met je leidinggevende.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelCloud Engineer
Indicatie salaris (min – max]3662 – 6320
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://diplomaregister.nl/organisatie/werken-bij-duo/vacatures/cloud-engineer-s12-duo240043.jsp

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.