Projectmanager Ruimtelijke Transities Supply Value 08-05-2024

  1. Vacatures Uithuizen
  2. Projectmanager Ruimtelijke Transities Supply Value 08-05-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

Projectmanager ruimtelijke transities in Noord Nederland - Min.v.EZK - RVO - 32/36 - 6 maanden - Utrecht

Publiek

Overheid

Industrie

Projectbeheer

Meer dan 5 jaar

HBO

WO

32 - 36 uur

Korte omschrijving

Binnen de RVO afdeling GRO (Gebied- en Ruimtelijke Ontwikkelingen) zijn we binnen het programma Gebiedsgerichte aanpak energie op zoek naar een ervaren projectmanager die visies, ideeën en plannen kan laten kantelen naar concrete projecten. Je hebt netwerk kwaliteiten en bestuurlijke affiniteit in Noord Nederland en bentde steun en toeverlaat voor de programmamanager. Daarnaast is het een pre als je ervaring hebt met de programma's PAWOZ en NOVEX.

Functie omschrijving

Het gaat hierbij primair om werkzaamheden binnen 2 opdrachten in de Eemshaven, die enerzijds vallen onder het programma PAWOZ (Programma Aanlanding Wind Op Zee) en anderzijds vanuit EZK het inbrengen van plannen rond toekomstige energie infrastructuur binnen de NOVEX uitvoeringsprogramma's moeten worden ingebracht. Je geeft leiding aan het team omgeving binnen PAWOZ - Voor de opdrachten organiseer je de inhoudelijke projectdefinities namens EZK vanuit de programma's PEH, PAWOZ en de lopende RCR projecten, in het traject t.b.v. het opstellen en mede uitvoering geven aan de NOVEX uitvoeringsagenda's voor het industrieclusters in de Eemshaven (vervolg op fase opstellen Ontwikkelperspectief). Dit traject start in mei 2024. Het werk zal bestaan uit de volgende onderdelen:

- Deelnemen aan het projectteam PAWOZ met als doel het laten opstellen (en vervolgens helpen uitvoeren) van de planning en de uitvoeringsagenda voor het industriecluster Eemshaven (aanlanding energie)

- Projectvoorstellen inbedding PEH (d.w.z. van ruimtelijke beslagen zoals die i.k.v. PEH zijn vastgesteld) en andere energiebelangen in de uitvoeringsagenda van het NOVEX-gebied. Indien nodig escalatie in gang zetten via programmamanager PEH (EZK).

- Ophalen, analyseren en rapporteren over knelpunten rijksbeleid (feedbackloop beleid en uitvoering).

- Deelnemen aan sessies gericht op NOVEX-gebieden met als doel projecten te concretiseren (bijv. over regionale investeringsagenda).

- In kaart brengen netwerk: wie is vanuit RVO en EZK bij de industrieclusters betrokken? En het doen van voorstellen voor verbetering van de organisatie van de projecten

- Netwerk onderhouden met de rijkstrekkers van relevante andere NOVEX-gebieden, accounthouder per provincie (BZK), de trekker vanuit de regio van het NOVEX-gebied en de RO-strate/puzzel coördinator van desbetreffende provincie(s). Je werkt in beide opdrachten samen met projectleiders van EZK en collega's van team GRO die ook aan beide opdrachten werken.

Achtergrond opdracht

Als ervaren projectmanager help je onze opdrachtgevers bij het formuleren en realiseren van hun ruimtelijke ambities. Je identificeert betrokken partijen, je legt verbinding met hen en je bouwt stevige belangengemeenschappen teneinde 'projecten los te krijgen. Je weet hoe je projecten concreet en realistisch kunt definiëren (GrOKIT). De kunst is om het eigenaarschap van de projecten bij betrokken partijen te houden. De impact moet altijd zijn dat de gewenste transitie of de gewenste realisatie van (overheid) beleidsprogramma's en projecten (meer) aan uitvoeringskracht winnen, doordat de uitvoerbare acties (beter) in beeld zijn gekomen. De belangrijkse doelen zijn het borgen van kwaliteit, draagvlak en afstemming. Het werk is erg divers. Je hebt te doen met interbestuurlijke processen en je verbreedt je inhoudelijke kennis. Je neemt het voortouw in het voorbereiden en vastleggen van:

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProgrammamanager
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheAdvies/Consultancy
LocatieEemshaven, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.supplyvalueconsulting.com/nl/werken-bij/interim-opdrachten/projectmanager-ruimtelijke-transities-in-noord-nederland-min-v-ezk-rvo-32-36-6-maanden-utrecht-Zjnh9x7QxvldMqAD/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.