Vertegenwoordiger Openbaar Ministerie 29-05-2024

 1. Vacatures Uithuizen
 2. Vertegenwoordiger Openbaar Ministerie 29-05-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

Adviseur Gegevensbescherming

Heb jij een hart voor privacy en gegevensbescherming? Zoek jij graag de samenwerking op en weet jij je te bewegen in een politiek-bestuurlijke omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het arrondissementsparket Noord-Nederland is op zoek naar een Adviseur Gegevensbescherming.

Wat ga je doen?
Als Adviseur Gegevensbescherming draag je, in nauw contact met jouw collega's van andere OM-onderdelen, proactief bij aan de ontwikkelingen en uitvoering van het landelijk OM-beleid.

 • Binnen het parket Noord-Nederland coördineer je de invoering van de concern brede kaders die (onder meer) voortvloeien uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Je zorgt ervoor dat deze kaders in de processen en systemen worden geborgd en dat hierop wordt gestuurd;
 • Ook coördineer je de uitvoering van de gegevens van effectbeoordelingen en implementeer je wijzigingen die nodig zijn om onze compliance te verbeteren. Daarbij neem je de verantwoordelijkheid voor het opstellen en beheren van verwerkersovereenkomsten op je, net als het beheer van het verwerkingsregister;
 • Je bent verantwoordelijk voor het registreren, monitoren en de opvolging van datalekken. En de eventuele implementatie van technische en/of organisatorische maagregelen om datalekken in de toekomst zoveel mogelijk te beperken;
 • Je informeert, adviseert en rapporteert aan de directeur bedrijfsvoering over de verplichtingen die voortvloeien uit de privacy wet- en regelgeving;
 • Ook treedt je op als vraagbaak en volgt relevante ontwikkelingen op dit gebied;
 • Daarnaast initieer, coördineer en monitor je de privacy paragraaf in het lokaal jaarplan;
 • Verder participeer je als vertegenwoordiger van het OM aan werkgroepen voor de totstandkoming van een samenwerking en/of stel je in gezamenlijkheid een convenant op;
 • Ondersteun je het privacy team in haar dagelijkse werkzaamheden, zoals het behandelen van inzageverzoeken en/of informatieverzoeken van derden en informatievraagstukken van collega's.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding rechten, bij voorkeur aangevuld met (cyber) security of informatiemanagement;
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met (de toepassing) van de wet- en regelgeving op privacy beleid, waaronder AVG, en/of bereid om cursussen te volgen.

Daarnaast ben jij:
Je bent een analytische professional. Je herkent vraagstukken en je komt zelf met nieuwe oplossingen, ideeën ov invalshoeken. Je vindt makkelijk je weg in een organisatie en stapt zelf op mensen af. Ook ben jij:

 • Organisatiesensitief: Je bent in staat om politieke en bestuurlijke gevoeligheden, risico's en kansen te herkennen en handelt daarnaar;
 • Communicatief vaardig: Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Je bent daarbij in staat om je kennis of boodschap op een overtuigende en enthousiaste manier over te brengen. Je hebt geen moeite om naast gevraagd advies ook ongevraagd advies te geven aan het managementteam.

Waar kom je te werken?
Arrondissementsparket Noord-Nederland
Wil je een dynamische uitdagende baan én (blijven) wonen in een gebied met (meer) rust, ruimte en natuur? Dan is het parket Noord-Nederland iets voor jou! Onze medewerkers zetten zich op energieke en betrokken wijze in voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Door kennis en expertise te bundelen en te delen zijn wij in staat op een goede manier samen te werken en goede resultaten neer te zetten. En na een dag (hard) werken ben je binnen no time in het centrum van Groningen, de mooiste stad van Nederland!
De afdeling Beleid en Strategie
De collega's van de afdeling Beleid en Strategie houden zich bezig met grote maatschappelijke thema's als terrorisme, radicalisering, ondermijning, onveiligheid & onrust, privacy, open overheid, personen met verward gedrag, kindermishandeling, seksueel misbruik en vluchtelingenstromen. Veel bestuurlijke contacten en overleggen, zoals het driehoeksoverleg en overleg met de veiligheidsregio's, worden onderhouden door de beleidsofficieren van justitie en de gespecialiseerde beleidsmedewerkers die onderdeel uitmaken van de afdeling. De adviseurs crisisbeheersing en bewaken & beveiligen werken 24/7 aan de veiligheid van mensen en organisaties in Noord-Nederland. Ook de interne en externe communicatiefunctie is georganiseerd vanuit de afdeling Beleid en Strategie. Er werken binnen deze afdeling ruim 30 bevlogen hard werkende mensen en er is uiteraard ook ruimte voor ontspanning (informele koffiedrinkmomenten, uitjes en bijeenkomsten).

Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim zesduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega's zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van opleiding, werkervaring en kennis, geschiedt de inschaling in 10 CAO Rijk per 1 juli 2024 (minimaal € 3.404,39 en € 5.389,87 maximaal bruto bij een 36-urige werkweek). Het betreft een contract van minimaal 32 uur voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar. Bij goed en volledig functioneren wordt dit omgezet naar een vast arbeidscontract.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,50% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd bestaat uit bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Bijzonderheden

 • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De sollicitatiegesprekken vinden uiterlijk in week 25 plaats.

1: Welke (werk) ervaring heb jij in een samenwerkingsverband en hoe ga je om met een eventuele bestuurlijke druk die dat soms met zich meebrengt. Mocht je hierin geen (werk) ervaring hebben kun je dan aangeven hoe je hier mee om zou gaan.
2: Omschrijf een werksituatie waarbij je aantoont hoe jij een ingewikkelde veelomvattende casus kunt ontleden en de juiste vragen uit de context weet te halen en hoe ziet jouw advies er dan uit?


Wil je meer weten over de functie? Dan kun je contact opnemen met Frank Frankema (Hoofd Beleid & Strategie) via telefoonnummer .

Sollicitatieprocedure
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met () via telefoonnummer of via e-mail

Sollicitatiewijze
Je kan je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 12-6-2024 o.v.v. vacaturenummer OM-3082 via de knop solliciteer hieronder.

OM-onderdeel: Arrondissementsparket Noord-Nederland

Standplaats: Groningen

Maximaal aantal uren: 36

Vakgebied: Juridisch

Werk-/denkniveau: HBO bachelor

Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Salarisschaal: 10

Deadline:

Snel naar

Pijl naar rechts

 • Pijl naar rechtsPijl naar rechts

Algemeen

Pijl naar rechtsHet OM heeft de leiding over de

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsadviseur
Indicatie salaris (min – max]3404 – 5389
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijhetom.nl/apply/adviseur-gegevensbescherming/gq3spb/nl

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.