Werkbegeleider Gemeente Het Hogeland 07-05-2024

 1. Vacatures Uithuizen
 2. Werkbegeleider Gemeente Het Hogeland 07-05-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

Werkbegeleider (groen)

Vind jij het leuk om mensen te begeleiden en te coachen, maar wil je niet op kantoor zitten en juist buiten aan het werk? Dan hebben wij een mooie baan voor jou!

Wat ga je doen?

Je bent werkbegeleider van een aantal collega's die om verschillende redenen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zonder ondersteuning redden zij het even niet meer en jij hebt een belangrijke bijdrage in hun ontwikkeling om duurzaam aan het werk te zijn. Want hoe mooi zou het zijn als zij na een tijdje weer doorstromen naar een plek waar ze hun talent kunnen inzetten en verder groeien?

Met de collega's die je begeleidt ga je buiten aan de slag in het groen. Je bent de hele dag aanwezig bij het team en werkt mee in de klussen die op de planning staan. Je helpt met het opstarten van de dag en geeft instructies in het werk. Je observeert of collega's goed in het werk en hun vel zitten en stimuleert de sfeer in het team. De mensen die je begeleidt hebben allemaal hun eigen problematiek wat soms lastig bespreekbaar is. Je spreekt ze aan op houding en gedrag. Jij bent dé persoon die ze dagelijks zien en je zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van wat er werkelijk speelt. Achter de deuren thuis kan een hele wereld aan situaties zijn die invloed hebben op hoe en of iemand aan het werk is. Jij vraagt daarom veel door en signaleert de problematiek. Je werkt intensief samen met de jobcoach, waar je de signalen ook mee bespreekt. Samen sta je voor de ontwikkeling van de collega's.

Wat neem je mee?

Je bent positief en nuchter. Je bent een kei in mensen stimuleren en je organiseert voor/met hen een duidelijke structuur. Je draagt deze groep een warm hart toe en vindt het belangrijk om hen te helpen in hun ontwikkeling. Je wil graag weten hoe het echt met iemand gaat en je voert proactief dit gesprek. Je pikt gauw signalen op en weet hoe je daar mee om moet gaan. Je vraagt goed door om erachter te komen wat er daadwerkelijk bij iemand speelt. Je straalt rust uit en kunt anderen zelfvertrouwen geven. Soms loopt de dag anders dan je gedacht had, maar hier kun je goed mee omgaan. Verder:

 • Heb je minimaal een mbo 3 werk- en denkniveau, verkregen door diploma's, cursussen en/of werkervaring;
 • Heb je ervaring met het begeleiden van mensen. Deze ervaring heb je opgedaan in een werk of privé situatie;
 • Alhoewel in deze functie de begeleidende en coachende skills het belangrijkst zijn, ben je wel de hele dag buiten. Je hebt daarom affiniteit met het werken in het groen.

Heb je een rijbewijs B. Het is een pré als je ook een rijbewijs E hebt, maar deze kun je ook bij ons halen. Je bent daarnaast ook bereidt om een VCA VOL cursus te

Waarom hebben wij jou nodig?

Wij willen dat iedereen in onze gemeente meedoet en meetelt. Centraal staan onze inwoners en hun mogelijkheden om zelfredzaam te zijn. Daarvoor hebben we Ontwikkelplein Het Hogeland. Het Ontwikkelplein is bedoeld voor inwoners met een SW-indicatie, inwoners die een beschutte werkplek of afspraakbaan zoeken, statushouders en bijstandsgerechtigden. We gaan gerichter werken vanuit de ontwikkelvraag van onze inwoners en daarbij passende leerwerkvoorzieningen inzetten. Een van deze voorzieningen is werken in het groene onderhoud. We hebben jou nodig om deze groep te begeleiden in het werk.

Dit bieden wij!

Een heel mooie baan waarmee je maatschappelijk impact maakt. Je werkt in de mooiste gemeente van Nederland samen met een leuke club collega's.

Verder bieden wij jou:

 • Een werkweek van 32 - 36 uren per week. We kijken wat het beste bij jou past.
 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Als wij samen aan het einde van dit jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, en de omstandigheden zijn ongewijzigd, dan krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Een bruto voltijd salaris tussen de € 2.666,- en € 3.784,- per maand (functieschaal 7). Bovenop dit salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.
 • Naast het wettelijke verlof ontvang je ook bovenwettelijk verlof.
 • Jouw ontwikkeling vinden we belangrijk. Je kunt een opleiding of cursus gaan volgen of eens meelopen met een ander team.
 • Een goede pensioenregeling via het ABP.

We hopen dat we jouw interesse hebben gewekt en kijken uit naar jouw reactie. Wil je eerst meer van ons weten en een kop koffie komen drinken? Je kunt dan gerust even bellen of een WhatsApp sturen naar (), via .

We ontvangen graag jouw cv. Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven. Je kunt reageren tot en met 20 mei 2024. Na deze datum ontvang je bericht van ons of je wordt uitgenodigd voor een gesprek op maandag 3 juni 2024.

Sluitingsdatum

20-05-2024

Startdatum

06-05-2024

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMeewerkend Voorman Groenvoorziening
Indicatie salaris (min – max]2666 – 3784
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieWinsum Gn, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://hethogeland.nl/bestuur-en-organisatie/vacatures/vacature?tx_windvacancies_detail%5Baction%5D=detail&tx_windvacancies_detail%5Bcontroller%5D=Vacancy&tx_windvacancies_detail%5Bvacancy%5D=520&cHash=07c65050e3795fa4a264d94170531360

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.