Wethouder Gemeente Het Hogeland 28-05-2024

 1. Vacatures Uithuizen
 2. Wethouder Gemeente Het Hogeland 28-05-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

Logo van Gemeente Het Hogeland

Assistent voor de wethouder

Wil jij een baan waarin je impact kunt maken door ervoor te zorgen dat de wethouder goed zijn werk kan doen? Zie jij het belang in van iemand volledig ontzorgen en vind jij dit het allerleukste om te doen? Dan is dit jouw baan!

Persoonlijk bericht van de wethouder

Wethouder zijn bij Het Hogeland is prachtig. Een mooi gebied waar grote ontwikkelingen spelen en waar we werken aan een sterk Noord-Nederland. Mijn portefeuille is divers en interessant, van de Eemshaven - die groeit naar een koploperspositie in de energietransitie - tot aan duurzame economie en cultuur. In de rol van mijn ondersteuner werken we nauw samen aan de opgaven die er liggen. Je ziet veel en hebt een ontzettende diversiteit aan contacten. Als jij de regie pakt kan ik uitblinken in mijn werk voor Het Hogeland. Een belangrijke en gewaardeerde baan!

Dit ga je doen

In deze baan ben je de linker- en rechterhand van wethouder Eltjo Dijkhuis. Jij bent de belangrijkste schakel in al het werk wat hij doet! Je ondersteunt en ontzorgt hem in zijn dagelijks werk. Het uitdagende in deze functie is dat je ook echt verder kan denken dat wat er van je gevraagd wordt. Als ervaren bestuursassistent weet je dat de agenda's snel vol kunnen raken. Dus aan jou de taak om niet alleen maar de verzoeken op te pakken, maar daarin slimme keuzes te maken en verbanden te zien in de dingen die gevraagd worden. Je kunt dus echt inhoudelijk meedenken.

Je hebt een grote verscheidenheid aan contacten, van inwoners tot aan ministeries en collega's. Dit maakt jouw werk leuk. Je krijgt veel mee van de mooie opgaven die wij hebben als gemeente. Tegelijkertijd brengt dit ook uitdaging. Je hebt te maken met veel partijen die je samenbrengt om tot een goed voorstel te komen. De ondersteuning is breed en kan complex zijn. Je krijgt een hele waardevolle baan waarin je van onschatbare waarde bent! Verder:

 • Als team zijn we in ontwikkeling en maken we een professionaliseringsslag in onze dienstverlening. We zijn het visitekaartje naar buiten én naar binnen! Jij draagt hier ook aan bij. We horen ook graag van jou in welke werkzaamheden je knelpunten ziet of verbetervoorstellen hebt. Jouw mening telt!

Jouw talenten

Je bent een proactieve ondersteuner in hart en nieren. Het geeft jouw energie om anderen volledig te ontzorgen. En dit doe je het liefst in een omgeving waar veel gebeurt. Je hebt jouw voelsprieten altijd aan staan en acteert op signalen. Je houdt niet van taken afwerken, maar bent juist op zoek naar een baan waarin je vooruit kunt denken, verbanden kunt leggen en van écht toegevoegde waarde kunt zijn. Je neemt van nature de regie over jouw werk en mensen zien jou als een echte doorpakker.

Je bent een prettige collega om mee samen te werken en je brengt een positieve bijdrage. Je staat sterk in je schoenen. Je kunt goed contacten maken en onderhouden. Soms heb je veel mensen nodig om jouw doel te bereiken, je weet dit op een charismatische manier te benaderen. Jouw talent is om de ondersteuning te bieden vóórdat het jou gevraagd is. Je ziet waar jouw uitstekende organisatie- en planningsvaardigheden nodig zijn. Je hebt een flinke dosis doorzettingsvermogen en je bent creatief in jouw oplossingen. Je bent vernieuwend en niet bang om nieuwe wegen te bewandelen. Je bent helder en prettig om mee te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent een ambitieuze ondersteuner op zoek naar ambitieuze projecten! Verder:

 • Beschik je over minimaal een mbo werk- en denkniveau en een diploma op secretarieel gebied.
 • Je hebt ruime ervaring (minimaal 5 jaar) in een functie op het gebied van ondersteuning/secretarieel.
 • Je weet hoe het is om te werken in een omgeving waarin veel belangen spelen (bestuurlijk en politiek). Je kunt met vertrouwelijke informatie omgaan.
 • Je beheerst de Engelse en Duitse taal.
 • Je hebt kennis van administratieve processen en procedures. Je maakt je digitale systemen snel eigen.

Wat wij jou bieden

Een hele leuke baan in een mooie gemeente! Je werkt in een team dat volop in ontwikkeling is. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te zijn, je te ontwikkelen en om jouw eigen ideeën in te brengen! Verder:

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 28 - 32 uren per week.
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, waarbij we eerst een jaarcontract aanbieden om te kijken of het jou en ons bevalt.
 • Een bruto voltijd salaris tussen de € 2.666,- en € 3.784,- (functieschaal 7). In 2024 ontvang je nog een extra salarisverhoging als gevolg van een nieuwe cao.
 • Boven op dit salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.
 • Een goede werk/privé balans vinden wij belangrijk. Je krijgt naast het wettelijke verlof ontvang je ook bovenwettelijk verlof. Zo kun je eens wat langer vakantie of een dag vrij nemen!
 • Je krijgt van ons een ontwikkelbon om in te zetten voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Een actieve personeelsvereniging met uitjes zoals een borrel, pubquiz, bowlen en nog veel meer!

Ben je enthousiast en wil je meer van ons weten? Voel je vrij om jouw vragen telefonisch stellen. Je kunt bellen met Jeanet Korringa (teamleider) via ivm vakantie beperkt bereikbaar of (senior bestuursondersteuner) via .

We zien graag jouw cv en motivatiebrief. Je kunt dit opsturen tot en met 23 juni 2024. Daarna gaan wij kijken naar de binnengekomen reacties en ontvang je bericht op 24 juni 2024 of je wordt uitgenodigd voor een gesprek op woensdagmiddag 26 juni 2024.

De functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

Sluitingsdatum

23-06-2024

Startdatum

27-05-2024

Locatie

Winsum

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelManagement Assistent
Indicatie salaris (min – max]2666 – 3784
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)28 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieWinsum Gn, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://hethogeland.nl/bestuur-en-organisatie/vacatures/vacature?tx_windvacancies_detail%5Baction%5D=detail&tx_windvacancies_detail%5Bcontroller%5D=Vacancy&tx_windvacancies_detail%5Bvacancy%5D=540&cHash=eca8b8a8364fe0669e65fa2758563d4a

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.