Management Trainee Enexis 04-04-2024

 1. Vacatures Uithuizen
 2. Management Trainee Enexis 04-04-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

Management Trainee Groningen

 • Groningen
 • Staf & ondersteuning
 • € 3.216,-
 • HBO

Wat ga je doen?

Dit ga je doen

Je start het traineeship op 30 september 2024 met een uitgebreide onboarding. Daarin maak je kennis met je collega-trainees en leer je de rol van Enexis in de energietransitie kennen. Ook bouw je al meteen een groot netwerk op. In twee jaar tijd ga je verschillende opdrachten doen binnen onze organisatie. Je eerste opdracht is binnen de afdeling Workforce Management in de vestiging Groningen. Deze afdeling is verantwoordelijk voor een zo efficiënt mogelijke inzet van benodigde resources in de productie van ons werk. Een cruciale factor om de komende jaren de energietransitie in Groningen te faciliteren! Om succesvol te kunnen zijn moeten we onze organisatie aanpassen en hiervoor lopen verschillende initiatieven. Jouw opdracht is om deze change- en verbeteropdracht binnen de afdeling WFM van de vestiging Groningen in kaart te brengen. Als Trainee stel je in samenwerking met de Manager WFM een changeplan op voor de positionering en verdere professionalisering van de afdeling naar de behoefte van interne en externe stakeholders. Vervolgens mag je het plan ook ten uitvoering brengen in goede samenwerking met de afdeling zelf en met de overige afdelingen binnen de vestiging!

Je tweede en derde opdracht regel je zelf binnen Enexis. Tijdens het hele traineeship geven we je zoveel mogelijke ruimte om te onderzoeken op welke plek in onze organisatie je het beste past. Er is heel veel mogelijk. Denk hierbij aan technische afdelingen, maar vooral ook bedrijfskundige en financiële afdelingen waar jij jouw energie kan omzetten in resultaten voor ons klanten. Samen bepalen we wat de best passende vervolgopdrachten zijn, maar jij bent in the lead voor jouw eigen ontwikkeling! Door de verschillende projecten krijg je een breed beeld van Enexis, bouw je een groot netwerk op en bent daardoor een echte verbinder in de organisatie.

Functie-eisen

Dit ben jij

Jij hebt een duidelijke visie en de ambitie om in de toekomst een impactvolle functie te bekleden zoals projectleider, teammanager, adviseur of continue verbeterexpert. Je kijkt met een constructieve kritische blik naar jezelf en wilt jezelf steeds blijven ontwikkelen. Je bent verbindend, duidelijk, lerend en inclusief zoals onze kernwaarden bij Enexis. Je weet jezelf in beweging te krijgen en stimuleert persoonlijke groei en ontwikkeling. Je bekijkt zaken vanuit diverse perspectieven en bent positief kritisch en reflectief naar jezelf en de omgeving.

Je vindt niets mooier dan je ideeën werkelijkheid te zien worden. Daarom heb je executiekracht en implementatiekracht om zaken voor elkaar te krijgen. Op het juiste moment weet je de verbinding te maken met mensen die je daarbij kunnen helpen. Met enthousiasme, daadkracht en empathie werk je met anderen samen.

Je hebt een hbo- of wo-diploma in de richting van bijvoorbeeld economie, IT, (technische) bedrijfskunde, HRM of technische of sociale wetenschappen of een andere relevante richting.

Het traineeship past het beste bij jou als je net met je loopbaan start of pas enkele jaren werkervaring hebt.

Je hebt affiniteit met de energietransitie, techniek of IT.

Team & cultuur

Dit wordt je werkplek

Enexis Netbeheer, onderdeel van Enexis Groep, voorziet ruim drie miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas. Je komt bij ons binnen op een interessant moment. De energietransitie is in volle gang en dat merk je in elke vezel van onze organisatie. Slim onderhoud, energie terugleveren, aardgasvrij wonen en windenergie opwekken zijn slechts een aantal maatschappelijke vraagstukken waaraan we hard werken om de energietransitie mogelijk te maken. Jij kunt daaraan een waardevolle bijdrage leveren. Als managementtrainee werk je in de regio Groningen, maar ben je ook bereid om op onze andere locaties te werken zoals Hoogeveen, Emmen en Zwolle.

Wat krijg je van ons?

En wij steken natuurlijk ook energie in jou.

Bij Enexis werk je in de voorhoede van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de energietransitie. Daarbij zorgen we goed voor je. Dat begint met een uitgebreid welkomstpakket en -programma om je collega's te leren kennen. En met goede arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris van € 3.216,- bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden (persoonlijk budget, 13e maand en vakantiegeld) kan je salaris oplopen tot € 4.138,- bruto per maand.
 • Bijdrage van 70% aan je ABP Keuzepensioen.
 • Persoonlijk budget van 10% en een 13e maand van 10,7% van je bruto jaarsalaris. Deze kun je flexibel inzetten of maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen.
 • 24,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Meer oplaadtijd nodig? Met je persoonlijk budget en 13e maand koop je tot wel 35,5 extra verlofdagen.
 • Mogelijkheden om thuis te werken, inclusief een door ons ingerichte thuiswerkplek en een vergoeding van € 2,35 per dag.
 • Laptop of tablet en telefoon die je ook privé mag gebruiken.
 • Reiskostenvergoeding en een eersteklas ov-abonnement voor zakelijk gebruik.
 • Vitaliteitsbudget van € 500,- voor bijvoorbeeld een sportabonnement.
 • Ruimte om te groeien met ons interne ontwikkelplatform of externe opleidingen en trainingen.

Zijn wij een match?

We investeren graag in duurzame relaties. Om zeker te zijn van een goede match, voeren we daarom een screening uit. Deze verschilt per functie en kan bestaan uit een assessment, het opvragen van referenties en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Tijdens je sollicitatiegesprek vertellen we je precies wat de screening in jouw geval omvat.

Solliciteren kan tot 6 mei. Vóór de zomervakantie wordt de selectieprocedure afgerond en weet jij of je start als nieuwe trainee. Als je solliciteert, ontvang je per e-mail meer informatie over hoe de procedure eruitziet.

Interesse?

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelVerandermanager
Indicatie salaris (min – max]3216 – 3216
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.enexis.nl/vacatures/management-trainee-groningen-9062

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.