P&O Adviseur Cluster Bestuursrecht de Rechtspraak 29-03-2024

 1. Vacatures Uithuizen
 2. P&O Adviseur Cluster Bestuursrecht de Rechtspraak 29-03-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

P&O Adviseur cluster Bestuursrecht

Als P&O adviseur in het cluster Bestuursrecht geef je advies aan leidinggevenden over het uitvoeren van o.a. personeelsbeleid en andere HR-vraagstukken. Je komt te werken bij een unieke organisatie, waarbinnen jij een waardevolle bijdrage kunt leveren aan een rechtvaardige samenleving.

Rechtbank Noord-Nederland: locatie Groningen | Guyotplein 1


Wat je gaat doen

Je adviseert leidinggevenden over de implementatie en uitvoering van het personeelsbeleid, personele en rechtspositionele vraagstukken, functievorming, in- door- en uitstroom, werving en selectie, loopbaan- en opleidingsvraagstukken. Daarnaast lever je input voor de ontwikkeling en uitvoering van het personeelsbeleid, volg je ontwikkelingen op het vakgebied en neem je deel aan projecten, al dan niet vanuit een specifiek aandachtsgebied.

De rechtbank Noord-Nederland
Samen werken aan een rechtvaardige samenleving. Dat is waar we ons bij de rechtbank Noord-Nederland met ruim 900 medewerkers voor inzetten. Vanuit onze zittingslocaties in Assen, Groningen en Leeuwarden behandelen we jaarlijks ca. 130.000 zaken. We leveren een belangrijke bijdrage aan eerlijke en transparante rechtspraak, ieder vanuit zijn eigen kracht en rol.
De rechtbank Noord-Nederland is een aantrekkelijke en interessante organisatie, waarbinnen mensen in uiteenlopende en veelzijdige functies werkzaam zijn. Een organisatie waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn en waarin volop ruimte is voor ontwikkeling.
Cluster bedrijfsvoering
Als P&O adviseur kom je te werken binnen het cluster bedrijfsvoering. Dit cluster voert werkzaamheden uit, die ondersteunend zijn aan het primaire proces. Het cluster bedrijfsvoering bestaat uit de teams: planning & control, communicatie, personeel & organisatie (waaronder ook BONG: Bureau Opleidingen Noordelijke Gerechten), bestuursbureau, facilitair, archief, veiligheid en het informatiecentrum.
Team P&O
Team P&O regelt alle zaken met betrekking tot personeel en organisatie binnen de rechtbank: van indiensttreding tot uitdiensttreding en alles wat daar tussenin zit. Het team bestaat uit P&O-adviseurs en medewerkers personeelsbeheer.

Cluster bestuursrecht
Je wordt P&O adviseur voor het cluster Bestuursrecht. Deze behandelt zaken in het bestuursrecht en bestaat uit verschillende teams, waaronder bijvoorbeeld de belastingkamer, de Algemene kamer en de vreemdelingenkamer. Elk team heeft een eigen expertise, met het gezamenlijke doel om door eerlijke, transparante en tijdige rechtspraak bij te dragen aan een rechtvaardige samenleving.

Wat we je bieden

Om te beginnen een organisatie waarin we met een hecht team samen een bijdrage leveren aan een eerlijke en transparante rechtspraak. We bieden je ruimte voor eigen initiatief en zelfstandigheid. Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarom bieden we jou graag allerlei cursussen, workshops en trainingen aan. Zo blijf je samen met ons groeien. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uiteraard goed geregeld volgens de CAO Rijk . Een paar punten op een rij:

 • een bruto salaris in schaal 10 van de CAO Rijk (minimaal € 3.091,60 en maximaal € 4.921,54 bruto en op basis van 36 uur);
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% van je jaarsalaris. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Met dit IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw wensen. Zo kun je je budget laten uitbetalen, in vrije dagen omzetten of gebruiken voor fiscaalvriendelijke doelen;
 • een goede pensioenopbouw volgens het ABP;
 • een goede verlofregeling en flexibele werktijden zorgen voor een plezierige balans tussen werk en privé, bijvoorbeeld door een deel thuis en op kantoor te werken;
 • je werkt in principe vanuit onze locatie in Groningen, maar mocht het nodig zijn, dan ben je op alle drie de locaties inzetbaar. Flexibiliteit mag je overigens ook van ons verwachten;
 • wij denken graag aan onze omgeving, daarom stimuleren we het reizen met het openbaar vervoer. Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis naar en van je werk reist;
 • je krijgt een jaarcontract voor 24 uur. Bevalt het van beide kanten, dan wordt het contract na een jaar omgezet in een vast contract;
 • gezellige uitjes, zoals die van het team of die van onze actieve personeelsvereniging.
 • goede faciliteiten om thuis te kunnen werken en vergoedingen voor het inrichten van je thuiswerkplek.

Wat we van je vragen

Om de functie als P&O adviseur goed uit te kunnen voeren verwachten we van je dat je een relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld HRM, hebt afgerond en werkervaring hebt in een vergelijkbare functie. Kennis van de CAO Rijk is een pré. Verder zijn wij op zoek naar een collega met de volgende competenties:

 • Om leidinggevenden van gedegen HR advies te kunnen voorzien, is het van belang dat je goede verbanden kunt leggen in HR-vraagstukken, verschillende invalshoeken kunt analyseren en hoofd- en bijzaken kunt onderscheiden.
 • Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor de HR vraagstukken in jouw cluster. Je verdiept je in de wensen en belangen in het cluster en speelt hier op in. Je bent duidelijk over de mogelijkheden en onmogelijkheden en zoekt naar de best passende oplossingen.
 • Als P&O adviseur hou je je bezig met het schrijven en uitvoeren van strategisch beleid. Het is van belang dat je informatie en je eigen ideeën toegankelijk en duidelijk vast kunt leggen en verantwoordelijk neemt in de uitvoering van gemaakte afspraken.
 • De rechtbank heeft als organisatie een unieke positie. Je ziet uitdaging in het analyseren van complexe processen en initieert de totstandkoming van meervoudige visies en meerjarenplanning voor de maatschappelijke opgave van de organisatie.

Herken jij je in de uitdagingen, maar twijfel je of je aan alle eisen voldoet? Je kunt ook altijd even bellen om de mogelijkheden te bespreken!

Interesse?

Digitaal koffiedrinken
Wil je alvast graag digitaal en op een voor jou handig moment kennismaken of vragen stellen? Maak dan een afspraak voor een (digitale) kennismaking via .

Solliciteren
Voor verdere vragen kun je eveneens contact opnemen met via . Een uitgebreid functieprofiel kun je opvragen via .

Wil je solliciteren? Wij zien je sollicitatie graag tegemoet vóór 8 april 2024. In een motivatiebrief verwachten wij verwijzingen naar bovengenoemde competenties als onderbouwing voor jouw motivatie.


Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelHr Adviseur
Indicatie salaris (min – max]3091 – 4921
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijderechtspraak.nl/vacature/po-adviseur-cluster-bestuursrecht-1068538/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.