Vrijwilliger Biblionet Groningen 11-04-2024

  1. Vacatures Uithuizen
  2. Vrijwilliger Biblionet Groningen 11-04-2024

Werken in Uithuizen

 

Introductie vacature 

Ben je handig en heb je plezier in het repareren van elektrische apparaten of in het herstellen van kleding, meubels of speelgoed?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste reparateur die gedreven is om bezoekers van het Repair Café te helpen. Dit kunnen reparaties zijn aan o.a. elektrische apparaten, smartphones, laptops, tablets, en alle andere reparaties die door de bezoekers worden meegebracht.
Bij het Repair Café draait het om (samen) repareren.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café ga je als vrijwilliger samen met de bezoeker aan de slag om het te repareren. Op deze manier houden we de afvalberg klein, doe je kennis op en versterken we de sociale contacten.

Functieomschrijving

Je bent handig en je hebt plezier in het repareren van elektrische apparaten of in het herstellen van kleding, meubels of speelgoed.
Je onderzoekt samen met de bezoeker het probleem; wat is er met het apparaat? Kan het apparaat mogelijk nog gerepareerd worden? Je bent hierbij in staat de bezoeker te betrekken bij het reparatieproces en kennis over te dragen.

Wij bieden:
• Betrokkenheid bij de gemeenschap.
• Een leuk en gezellig team met gedreven vrijwilligers
• Een goed gevoel.

Aantal uren:
1x per maand, op een vrijdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

Uithuizen
Bibliotheek, Blink 1c.

Reacties kunnen naar Hans Versteeg, telnr. of

  • 1x per maand, op een vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00

In de provincie zijn 7 kledingbanken Maxima die volgens hetzelfde concept werken en intensief met elkaar samenwerken. Er werken 240 vrijwilligers zonder vergoeding. Iedere Maxima heeft de stichtingsvorm. Daarnaast is er de overkoepelende Stichting Kledingbanken Maxima provincie Groningen waar de zeven voorzitters van de Maxima's en die van Dress for Success deel van uitmaken en waar de samenwerking vorm wordt gegeven. De stichting heeft een onafhankelijke voorzitter, secretaris en penningmeester. Meer info op www.kledingbankmaxima.nl.

Taken

In overleg met de voorzitter worden de taken van voorzitter en secretaris verdeeld. Het gaat o.a. om contact met alle Maxima's, aanvragen van subsidies, teksten website, logistieke zaken, en verslaglegging van de drie of vier vergaderingen per jaar. Het beleid en de uitvoering zijn neergelegd in een volledige (digitale) bestuursmap.

Vaardigheden en kwaliteiten

Je bent betrokken bij de bestrijding van armoede. Je kunt zelfstandig werken binnen de gemaakte afspraken en hebt contactuele vaardigheden. Minimaal opleidingsniveau MBO+.

Extra informatie

Soort vacature: vrijwilligerswerk; vergoeding van gemaakte onkosten

Verzekeringen: WA-verzekering, ongevallenverzekering

Tijdsduur: gemiddeld 4 uur per week, zelf in te delen. In de zomerperiode en rond kerst en nieuwjaar zijn de Maxima's gesloten.

Wil je reageren?

We zouden graag vrijblijvend met je kennis willen maken bij een kopje koffie of thee. Bel of mail .

Zou u het leuk vinden om deze mevrouw te helpen? Reageer dan snel op deze vacature!

Maatje gezocht in Bedum!

Voor een gezellige, sociale mevrouw in Bedum zijn wij op zoek naar een maatje. Iemand die af en toe samen met haar erop uit wil, een terrasje wil pakken, gezellig wil kletsen of creatief bezig wil zijn. Mevrouw is rolstoel gebonden en moet buitenshuis geduwd worden in de rolstoel. Mevrouw heeft aangegeven dat ze het fijn zou vinden als het maatje rookt (of geen probleem heeft met het feit dat zij rookt), omdat ze graag mag roken.

Dus zou u het leuk vinden om samen met mevrouw op pad te gaan en leuke verhalen te delen? Reageer dan op deze vacature!

Een maatje om mee te fietsen!

Voor een mevrouw, woonachtig in Kleine Huisjes, zijn wij op zoek naar een maatje waarmee zij af en toe samen kan fietsen. Fietsen is haar grote hobby, maar door een visuele handicap is ze niet meer in staat om zelfstandig te fietsen. Gelukkig is mevrouw in het bezit van een elektrische tandemfiets, waardoor er met zijn tweeën gefietst kan worden.

Vind jij fietsen ook leuk en zou je het gezellig vinden om eens in de zoveel tijd met mevrouw erop uit te trekken in de mooie omgeving van de gemeente Het Hogeland? Reageer dan snel op deze vacature!

Ze moest tot nu toe beroep doen op vrienden, dorpelingen en kennissen maar zou graag iemand vinden die het leuk vindt om haar gezelschap te houden en brengen en halen naar Nijmegen. Het is voor mevrouw van groot belang dat ze naar deze afspraken gaat. Dus ben jij iemand die houdt van auto rijden en graag iemand in nood wil helpen? Plaats dan een reactie onder deze vacature!

De kilometers worden uiteraard vergoed en ook heeft mevrouw zelf een auto tot haar beschikking die gebruikt zou kunnen worden wanneer nodig.

Bibliotheek Uithuizen zoekt enthousiaste vrijwilligers!

Ben jij representatief en vind je het leuk om met mensen in gesprek te zijn? Dan zoekt de bibliotheek in Uithuizen jou!

Je ontvangt de bezoekers en maakt hen wegwijs in de bibliotheek voor minimaal 4 uur per week. Je hebt ervaring met het gebruik van computers en vindt het leuk om mensen te helpen die op zoek zijn naar een goed boek. Daarnaast help je mee aan een aantrekkelijke bibliotheek. Interesse? Informeer bij onze medewerkers of reageer op deze vacature!

Bouw! Groep 2 Uithuizermeeden

Wij zijn een basisschool in Uithuizermeeden.

Eén ochtend in de week krijgen sommige leerlingen van groep 2 Bouw!.

Dit is een programma die leerlingen helpt letters te (her)kennen en te benoemen.

Dit programma is ontworpen om leerlingen die misschien dyslexie kunnen ontwikkelen, een voorsprong te geven op het gebied van taal.

Je ontvangt steeds twee leerlingen voor een 10 a 15 minuten.

Je oefent het programma met ze via een iPad.

Je zult rond 5 paar kinderen krijgen.

Wij hebben ruimte voor vrijwilligers vanuit diverse doelgroepen en voor verschillende taken, we gaan graag in overleg met wat iemand wil bijdragen aan onze Huiskamer.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMaatje
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)4 – 4
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheKunst/Cultuur/Entertainment
LocatieUithuizen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://centrumvrijwilligerswerkhethogeland.nl/vacatures/?sf_paged=7

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizen.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizen en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.